LSP-Designs
Punniken
Punniken met de Lucet
Punnikster
Tassen
Sjaals
Baby-Born gift set
Punnikklossen
WebShop
Punnik cursus
Betaling en verzend informatie
Contact Informatie
Gastenboek
Leuke websites om te bezoeken
LSP-Designs
Liesbeth Stouthart Punnik Designs
Punniken met de Lucet

Punniken met de Lucet hoe doe je dat? Hier een stapsgewijze werkbeschrijving voor het punniken met de Lucet (punnikgaffel of punnikhaak).

Punnik stap 1 LucetPunnik stap 2  LucetStap 1: haal het begin van de draad door het oog en zorg ervoor dat deze aan de voorzijde blijft. Vervolgens draai je de draad over beide punten van de Lucet. Vergeet niet de begindraad goed vast te houden.


Stap 2: slinger nogmaals de draad om de punten van de Lucet zoals in stap 1. Zodat je twee draaden op beiden punten hebt.


Punnik stap 4 LucetPunnik stap 3 LucetStap 3: zorg dat je de begindraad goed vast blijft houden. Haal nu met de punnikpen de onderste draad over de bovenste draad.


Stap 4: haal de draad over de punt heen en laat de lus vallen. 

Punnik stap 5 LucetPunnik stap 6 LucetStap 5: herhaal stap 3 en 4 nogmaals maar dan op de andere punt van de Lucet.Stap 6: ook bij deze punt laat je de lus vallen.
Punnik stap 7 LucetPunnik stap 8 LucetStap 7: herhaal stap 1 tot en met 6 net zolang totdat je de gewenste lengte bereikt hebt.


Stap 8: voor de afwerking haal je de draad door beiden lussen heen en hecht af met een knoop.
Tips:

  • Is je wol voor de punnikklos te dik dan is de Lucet een handige oplossing.
  • Je kan meerdere wolsoorten tegelijkertijd verwerken zodat je een mooi gemeleerd effect krijgt. Bijvoorbeeld een gladde wolsoort met een mohair draad.
  • Zodra je de onderste draad over de bovenste draad gaat halen, is het handig om de draad ook in dezelfde hand als je Lucet te houden. Zodat de draad strak blijft en de steken niet zo gemakkelijk van de punten afvallen.
  • Trek regelmatig aan het koord.
  • Uiteraard kan je een Lucet ook via mijn webshop bestellen.

LSP-DesignsPunnikenPunniken met de LucetPunniksterTassenSjaalsBaby-Born gift setPunnikklossenWebShopPunnik cursusBetaling en verzend informatieContact InformatieGastenboekLeuke websites om te bezoeken